De meest bezochte gratis toeristische attracties in Schotland - 2024 (2024)

Schotland staat bekend om zijn natuurlijke pracht en rijk cultureel erfgoed. Als zodanig wordt het bezocht door toeristen uit alle hoeken van de wereld. De toeristische attracties van Schotland omvatten paleizen, musea, galerijen, tuinen, meren, bergen en meer. Sommige van deze attracties zijn gratis en daarom zeer populair bij toeristen. Ze zijn als volgt:

9. Nationaal Museum van Schotland -

Het National Museum of Scotland, gelegen in Edinburgh, is de meest bezochte gratis attractie in Schotland. Het museum herbergt collecties met betrekking tot de geschiedenis en cultuur van de regio. De bouw van dit museum is verbonden met dat van het Koninklijk Museum. De laatste herbergt andere soorten collecties gerelateerd aan wereldculturen, natuurgeschiedenis, wetenschap, etc. De bouw van het museum werd gestart in 1861 en voltooid in 1998. Het werd ingewijd in 1866. Enkele van de meest opvallende tentoonstellingen hier zijn de tentoonstellingen met het oude Egypte, de millenniumklok, etc.

8. Scottish National Gallery -

Deze Schotse attractie bevindt zich op The Mound in Edinburgh. De galerij werd ontworpen door William Henry Playfair en in 1859 voor het publiek geopend. De exposities bevatten kunst uit Schotland en de rest van de wereld daterend uit de renaissanceperiode tot de beginjaren van de 20e eeuw. Werken van bekende Schotse kunstenaars als Sir Henry Raeburn en Alexander Nasmyth worden hier getoond. Werken van Engelse schilders zoals, bijvoorbeeld, waterkleuren van Turner en Constable's Dedham Vale. De rijke kunstcollectie van de galerie trekt kunst- en cultuurliefhebbers van over de hele wereld naar het gebouw.

7. Loch Lomond Shores -

Het Loch Lomond, omringd door heuvels, is een prachtig zoetwater Schots loch dat zich uitstrekt over Highland Boundary Fault. Een deel van het meer ligt binnen de grenzen van een Schots Nationaal Park. Het meer heeft een lengte van 36, 4 km en een breedte van 1 tot 8 km. De maximale diepte van het loch is 502 ft. Het dient als een populaire recreatieve bestemming voor toeristen die Schotland bezoeken.

6. Kelvingrove Art Gallery and Museum -

Dit museum en kunstgalerie bevindt zich in Argyle Street, Glasgow, Schotland aan de oevers van de Kelvin. Het is de vierde meest bezochte gratis toeristische attractie in Schotland. De site heeft 22 themagalerijen met ongeveer 8000 objecten. Het museum was drie jaar gesloten vanwege de renovatie voorafgaand aan de heropening in 2006. Koningin Elizabeth II heeft het gerenoveerde museum ingewijd.

5. Riverside Museum -

The Riverside Museum bevindt zich op Pointhouse Quay in Glasgow, Schotland. Het dient als de huidige locatie van het Glasgow Museum of Transport en toont de collecties van dit museum. Enkele van de meest opmerkelijke tentoonstellingen zijn de oudste nog levende pedaalcyclus, Schotse auto's en vrachtwagens, 250 scheepsmodellen, enz.

4. Kathedraal van St Giles -

De St Giles-kathedraal in Edinburgh maakt deel uit van de Church of Scotland en de belangrijkste eredienst. De kerktoren van de kathedraal valt op in de skyline van de stad Edinburgh. De kerk werd gebouwd in de tweede helft van de 14e eeuw. In de 19e eeuw werden er grote renovaties aan het gebouw uitgevoerd. De kathedraal is gewijd aan Saint Giles, die in de Middeleeuwen enorm populair was. Tegenwoordig is de kerk een van de grootste gratis toeristische attracties in Schotland.

3. Gretna Green Famous Blacksmith's Shop -

Deze gratis attractie van Schotland is uniek. Gretna Green is een Schots dorp dat beroemd was om weggelopen bruiloften. Het ligt dicht bij de monding van de rivier de Esk in Dumfriesshire. Het dorp dient als een van de populairste huwelijksbestemmingen ter wereld. In het verleden zouden jonge stellen uit de hele wereld samen naar dit dorp gaan om te trouwen. De eeuwenoude traditie werd gesteund door de relatief liberale huwelijkswetten van Schotland. In die tijd fungeerden de smeden van het dorp als "aambeeldpriesters". Een van hen, Richard Rennison, verrichtte 5.147 ceremonies. De winkels van deze smeden werden zo in latere jaren populaire toeristische bestemmingen.

2. Royal Botanic Garden Edinburgh -

De Royal Botanic Garden Edinburgh is de achtste meest bezochte gratis attractie in Schotland. Het werd opgericht in 1670 met als doel medicinale planten te kweken. Momenteel bevat de collectie van RBGE meer dan 13, 302 levende plantensoorten en 3 miljoen geconserveerde exemplaren.

1. Scottish National Gallery of Modern Art -

Deze kunstgalerie maakt deel uit van de National Galleries of Scotland. Het is gevestigd in Edinburgh en herbergt een verzameling moderne en hedendaagse kunst. De kunstwerken tentoongesteld in de galerij dateert van ongeveer 1900 tot de huidige datum. De galerij beschikt over meer dan 6000 sculpturen, schilderijen, prenten, schetsen, videowerk, etc.

De meest bezochte gratis toeristische attracties in Schotland - 2024 (2024)
Top Articles
What Is Abv In Beer - Complete Explained
How Much Alcohol is in Beer? (ABV List By Brand, Brewery, and Style)
Limp Home Mode Maximum Derate
Lowes 385
Ribbit Woodbine
Cosentyx® 75 mg Injektionslösung in einer Fertigspritze - PatientenInfo-Service
Elden Ring Dex/Int Build
Rainfall Map Oklahoma
Capitulo 2B Answers Page 40
Trac Cbna
Craighead County Sheriff's Department
Invert Clipping Mask Illustrator
Missed Connections Dayton Ohio
Accident On May River Road Today
Culver's Flavor Of The Day Taylor Dr
zom 100 mangadex - WebNovel
Used Safari Condo Alto R1723 For Sale
Dulce
Shreveport City Warrants Lookup
Riversweeps Admin Login
kvoa.com | News 4 Tucson
Cognitive Science Cornell
Ticket To Paradise Showtimes Near Cinemark Mall Del Norte
Dhs Clio Rd Flint Mi Phone Number
12657 Uline Way Kenosha Wi
Tim Steele Taylorsville Nc
Vlacs Maestro Login
Stubhub Elton John Dodger Stadium
FREE Houses! All You Have to Do Is Move Them. - CIRCA Old Houses
Mark Ronchetti Daughters
Craigs List Tallahassee
60 Second Burger Run Unblocked
10 Most Ridiculously Expensive Haircuts Of All Time in 2024 - Financesonline.com
Ippa 番号
2024 Ford Bronco Sport for sale - McDonough, GA - craigslist
Die Filmstarts-Kritik zu The Boogeyman
How to play Yahoo Fantasy Football | Yahoo Help - SLN24152
Wrigley Rooftops Promo Code
Husker Football
60 Days From May 31
Television Archive News Search Service
Youravon Com Mi Cuenta
Doe mee met ons loyaliteitsprogramma | Victoria Club
A rough Sunday for some of the NFL's best teams in 2023 led to the three biggest upsets: Analysis
Aloha Kitchen Florence Menu
Worland Wy Directions
Nope 123Movies Full
Online College Scholarships | Strayer University
A Man Called Otto Showtimes Near Cinemark Greeley Mall
ESPN's New Standalone Streaming Service Will Be Available Through Disney+ In 2025
Ff14 Palebloom Kudzu Cloth
Cheryl Mchenry Retirement
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5926

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.